Ben jij een
echte fijnproever?
Ben jij een
echte fijnproever?
Geen geweldige wijn, zonder geweldig fruit
Geen geweldige wijn, zonder geweldig fruit
De gaarden liggen er namelijk bij als per-fect onderhouden tuinen. Snoeien, binden, zuigen, scheuten positioneren en oogsten wordt allemaal, heel perfectionistisch, met de hand gedaan.
Biologische compostering, een natuurlijke bewatering van de wortels van de wijnstokken en de bladeren die verticaal boven de grond hangen: ideale omstandigheden voor alleen de allerhoogste kwaliteit. Het is geen toeval dat dit zorgt voor de perfecte mineraliteit en zuurgraad, finesse en een lange levensduur.
Authenticiteit, uitmuntendheid en vakmanschap
Authenticiteit, uitmuntendheid en vakmanschap
Hier is de wijnbereiding en de familiefilosofie op gebaseerd en daar heeft elke generatie van de familie Morlet aan bijgedragen. Door simpelweg de natuur en haar tempo te volgen, omarmt familie Morlet de laisser-faire methode. De beslissingen worden namelijk genomen op basis van de kenmerken van de groei- en rijpingseizoenen. Familie Morlet kiest alleen voor nieuwste technologieën als de kwaliteit van de champagnes 100% behouden wordt.
Wijnbereiding als kunst
Het klinkt misschien overdreven: wijnbereiding als kunst. Maar als je de Morlets kent, dan begrijp je waarom. De druiven worden met de hand geplukt en gesorteerd en het fruit wordt traditioneel geperst. De alcoholische gisting is traag, wat de aromatische complexiteit bevordert. We hebben dus niet te maken met een doorsnee champagne.
De gisting gebeurt in roestvrijstalen tanks met een kleine capaciteit (om de identiteit van de verschillende wijngaarden te behouden) of in Franse eiken demi-muids vaten. Deze laatste vaten worden bijna alleen gebruikt door de Morlets. Authenticiteit ten top dus.
Hier is de wijnbereiding en de familiefilosofie op gebaseerd en daar heeft elke generatie van de familie Morlet aan bijgedragen. Door simpelweg de natuur en haar tempo te volgen, omarmt familie Morlet de laisser-faire methode. De beslissingen worden namelijk genomen op basis van de kenmerken van de groei- en rijpingseizoenen. Familie Morlet kiest alleen voor nieuwste technologieën als de kwaliteit van de champagnes 100% behouden wordt.
Wijnbereiding als kunst
Het klinkt misschien overdreven: wijnbereiding als kunst. Maar als je de Morlets kent, dan begrijp je waarom. De druiven worden met de hand geplukt en gesorteerd en het fruit wordt traditioneel geperst. De alcoholische gisting is traag, wat de aromatische complexiteit bevordert. We hebben dus niet te maken met een doorsnee champagne.
De gisting gebeurt in roestvrijstalen tanks met een kleine capaciteit (om de identiteit van de verschillende wijngaarden te behouden) of in Franse eiken demi-muids vaten. Deze laatste vaten worden bijna alleen gebruikt door de Morlets. Authenticiteit ten top dus.
Het perfectionisme van de familie Morlet
Het perfectionisme van de familie Morlet
De verhouding tussen het eikenhoutoppervlak van de vaten en de wijn plus de poriën in het hout zijn perfect te noemen. Na dit verfijnde gistingsproces worden de flessen in de ondergrondse grotten van de Morlets geplaatst. Maar liefst twee jaar staan de flessen horizontaal, gevolgd door één tot drie jaar rechtop. De champagnes worden vrijgegeven op de vervaldag. Voor De Grande Réserve, de parel van de familie, is dat minimaal vier jaar na de oogst.
Het resultaat? De allerbeste champagnes, gebaseerd op toewijding, kennis en ervaring van vijf generaties lang van de familie Morlet, in het hart van de champagnestreek. Wat wil een mens nog meer?
Tijd om het leven vieren, santé!